Netflix tip #1; Good Witch

Bijgewerkt: 3 dagen geleden


Soms heb ik gewoon de behoefte om een heerlijke feel good serie of film te kijken. Dan lig ik daar, met mijn fleece dekentje in de zetel met een heerlijke kop thee in de hand. Niet nadenken, maar gewoon kijken en genieten. Dat zijn de beste ontspannende momenten voor mij. Maar ik kan ook genieten om te kijken naar series van achter mijn laptop op mijn kamer. Ik ben gewoon al vaak gelukkig als ik de tijd vindt om te kijken. De ene serie is natuurlijk al beter dan de andere en op dit moment ben ik echt verslaafd aan de serie 'Good Witch'. De serie komt van Hallmark Channel en ze hebben aangekondigd dat er een zesde seizoen komt. Dat betekent dat we op Netflix dus achter lopen. Maar seizoen 5 wordt volgens Netflix nog dit jaar toegevoegd. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige reeks tv-films over de goede heks Cassandra “Cassie” Nightingale (Catherine Bell) en haar tienerdochter Grace (Bailee Madison). Wat mij vooral aanspreekt aan deze serie is het optimistische beeld Cassie heeft naar alles en iedereen. Haar wijsheden doet mijn manier van denken zelf soms veranderen. Cassie en Grace slepen je helemaal mee in hun wereld en eens je erin zit, kan je moeilijk weer weg. Wat maakt dat ik soms 3 episodes achter elkaar bekijk. 


Het verhaal

Cassie en Grace wonen in het plaatsje Middleton. Cassie is de eigenaar van de winkel Beel, Book & Candle en is de eigenares van haar bed & breakfast genaamd ‘Grey House’. Het verhaal begint met voormalig New Yorker Sam Radford die met zijn zoon Nick in het plaatsje Middleton komt wonen. Sam weet alleen niet goed wat hij moet denken van de buren, een weduwe met magische krachten en haar tienerdochter. Ze heeft de gave om dingen net iets eerder aan te voelen dan ze gebeuren, precies het juiste te zeggen om mensen in de juiste richting te duwen en gaat graag om met de zachte hand om haar buurman beter te leren kennen.


Hoofdrol spelers

Cassie is het hoofd karakter van de serie. Ze wordt gespeeld door Catherine Bell, vooral bekend van de rol in de jaren '90 uit de serie JAG. Haar dochter Grace, die vertolkt word door Bailee Madison, die bekend is als het jonge meisje die sneeuw witje vertolkt in de serie Once upon a time. Dr. Redford is de man die vanuit New York het kleine dorpje Middleton komt voorzien van een huisarts. De arts wordt gespeeld door James Denton, vooral bekend van zijn rol in Desperate housewives. Hij is in Middleton komen wonen met zijn zoon Nick, waarover hij volledige voogdij heeft. Nick die in tegenstelling tot zijn vader, niet blij is met de verhuis wordt naar mate de serie bevriend met Grace. Nick die vertolkt word door Rhys Matthew Bond krijgt dankzij deze rol de kans zich te bewijzen als acteur. Het is dan ook zijn eerste echte rol. En als je het mij vraagt doet hij dit zeer goed.


Bekijk hieronder de preview van het eerste seizoen van Good Witch.
Even een korte voorstelling van alle belangrijke spelers in de serie.


Catherine Bell als Cassandra "Cassie" Nightingale: Ze is de eigenares van de winkel Bell, Book & Candle en runt een B&B in Gray House, waar ze met haar familie woont. Haar dochter Grace, die ook een belangrijke rol speelt in de serie, is absoluut mijn favoriete karakter.

 

Bailee Madison als Grace Russell (seizoenen 1-5): Cassie's tienerdochter, halfzus van Brandon en Lori. Grace ontmoet Nick Radford, de nieuwe bewoner en buurjongen, die in Middleton is aangekomen samen met zijn vader Sam. Gelijkelijk aan worden Nick en Grace beste vrienden en spenderen ze veel tijd door samen.


James Denton als Dr. Sam Radford: Cassie's knappe buur en wordt de nieuwe dokter van de stad. Hij is rijk aan ervaringen als traumachirurg in New York, eigenaar van zijn eigen privépraktijk en word hoofd van een ziekenhuisafdeling. Ondanks Sam worstelt met zich thuis te voelen in deze nieuwe stad, vangt Cassie hem maar al te graag op.  

Rhys Matthew Bond als Nick Radford: de 'lastige' zoon van Sam. Nick is in eerste instantie niet blij met de verhuis, maar dankzij Grace, voelt hij zich al snel thuis en worden ze goede vrienden. Nick die geen band had met zijn vader, krijgt meer en meer connectie met hem waardoor de band tussen vader en zoon sterk groeien. 


Sarah Power als Abigail Pershing: Cassie's nicht. Ze heeft haar eigen magische touch vergelijkbaar met Cassie, maar gebruikt die op haar eigen manier. Het is bekend dat Abigail anderen in de problemen werkt, maar uiteindelijk helpt ze hen op de minst verwachte manier. Abigail werkte oorspronkelijk voor een reclamebureau in New York, maar besloot terug naar huis te komen, om dichter bij de familie te zijn.

Catherine Disher als Martha Tinsdale: de burgemeester van Middleton en persoonlijk naar mijn mening het grappigste karakter van de serie. Martha is sinds de vorige Good Witch-film de burgemeester van Middleton en zorgt er altijd voor dat feesten en festivals precies volgens plan verlopen en perfect uitpakken. Het doel van Martha is om Middleton te helpen groeien en niet overschaduwd te worden door de rivaliserende stad Blairsville. Ondanks hun moeilijke start is Martha een goede vriend van Cassie en waardeert ze altijd alles wat Cassie voor de stad heeft gedaan.

Kylee Evans als Stephanie Borden: de eigenares van een lokale bistro en een goede vriendin van Cassie. Ze houdt er niet van om single te zijn en voelt zich dan ook snel aangetrokken tot nieuwe mannen die in de stad aankomen. In het eerste seizoen is ze verliefd op de nieuwe dokter, Sam, en begint hem te achtervolgen. Ze vormen kort een relatie, maar gaan uiteindelijk uit elkaar vanwege hun verschillen en de lichte tussenkomst van Abigail. In het tweede seizoen werkt Stephanie aan het starten van een horecazaak en begint ze ook een nieuwe romantische relatie met de lokale klusjesman Ben.

Anthony Lemke als Ryan Elliot: een makelaar en Cassie's vriend, die in het geheim romantische gevoelens voor haar koestert. Voorafgaand aan het begin van de show was hij verloofd, maar zijn verloofde Annie trouwde in plaats daarvan met zijn voormalige beste vriend, waardoor Ryan diep gekwetst en verraden werd. Uiteindelijk erkent Ryan zijn gevoelens voor Cassie en probeert hij een romantische relatie te beginnen. Ze vormen een korte relatie, maar ze gaan uit elkaar wanneer Ryan naar Chicago verhuist om een ​​nieuwe baan te beginnen die hij heeft gekregen terwijl Cassie haar ware gevoelens voor Sam begint te beseffen.

Peter MacNeill als George O'Hanrahan: de schoonvader van Cassie's overleden echtgenoot Jake en grootvader van moeders kant van Brandon en Lori. Hij werkt samen met Cassie mee in de B&B en doet alles voor de familie.

Dan Jeannotte als Brandon Russell: Cassie's stiefzoon, Grace's oudere halfbroer die in de zevende film met Tara trouwde en een politieagent is zoals zijn overleden vader.

Katherine Barrell als Rejoyla "Joy" Harper: een nieuwkomer in Middleton die door Cassie wordt ingehuurd om bij Gray House te werken, maar een geheim over haar eigen verleden geheimhoudt. Ze wordt later onthuld als de neef van Cassie en Abigail via haar moeder Julia, die de neef was van de moeder van Cassie.
18 keer bekeken