Zoeken
  • Red Waffle & Meeko

Lockdown

In wat voor een tijd bevinden wij ons nu hoor ik je denken. Dankzij Covid-19 zitten we met de hele wereld in lockdown. Alles behalve leuk! Niet meer buiten mogen met je vrienden is en blijft gewoon niet leuk. We zijn nu eenmaal sociale wezens. Maar ook onze honden ondervinden veranderingen. Plots zijn we allemaal aan het werken van thuis maar kan je toch niet met je hond bezig zijn. Het is allemaal verwarrend. Maar wat als je toch tijd hebt om met je hond bezig te zijn, maar ben je uitgeblust van inspiratie. Wel laat me jou dan helpen met wat oefeningen die je kan doen met je hond!


Een van mijn favoriete bezigheden met Meeko is het gaan wandelen met de camera. Lekker een kleine fotosessie houden. Je kan één basis oefeningen op peil houden en twee, je krijgt leuke beelden in de plek. Een lekkere win win situatie. Ga eens lekker naar het park of naar een bos in de buurt. Laat je hond ergens op lopen (zoals een boomstam), of zet hem op een heuveltje of steen.  Oefen blijf als je wat afstand moet nemen. Allemaal leuke oefeningen die je kan meegeven op een speelse manier. Maar vergeet vooral niet goed te belonen op het einde!


Maar ben je niet in de mogelijkheid om naar buiten te gaan omdat er geen natuur in de buurt is, of omdat het gewoon te slecht weer is? Wel, niet getreurd. Want ook binnen kan je perfect leuke spelletjes spelen met je hond!


Vergeet niet te werken in kleine sessies. Het moet ALTIJD aangenaam blijven voor je hond en mag geen stress ervaren hierdoor! Elke sessie mag maar maximum 10min. duren. Werk bv in 3 sessies per dag. 's morgens - 's middags - 's avonds. Doe je een paar sessies na elkaar, zorg dan voor voldoende ontspanning en spel momenten tussen door!


Oefeningen die je allemaal binnen (of in de tuin) kan doen;


Voedsel weigeren. Leer je hond een commando zoals bv nee aan. Dit is vooral belangrijk wanneer je hond (zoals Meeko vaak doet) iets wil opeten buiten dat niet ok is. Als je hond dan het woordje nee kent weet hij of zij dat ze daar niet mogen aankomen. Heel simpel aan te leren. Zet je hond in zit of lig positie. Neem wat lekkers in je hand en zet je voor je hond op gelijke hoogte (om mee te beginnen vind ik dat gemakkelijker). Lukt dit goed, laat dan wat lekkers op de vloer liggen en werk zo verder met je hond. Herhaal dit een paar keer en eindig altijd positief! Goed belonen is de boodschap.


Snuffel oefeningen. Wat ik persoonlijk een van de leukste oefeningen vind is je hond laten snuffelen. Laat hem zoeken naar snoepjes. Of je dit nu verstopt in een snuffelkussen, onder handdoeken of lakens, of zoals ik, in een doosje vol met dopjes... het maakt allemaal niet uit. Al spelend snuffelt je hond naar lekkers, en leert je hond ineens vertrouwen winnen. Meeko was vaak ban met nieuwe objecten. Via deze weg leer ik hem voldoende vertrouwen krijgen.
Kunstjes aanleren. De ideale manier om je hond kunstjes aan te leren. Je hebt ineens voldoende tijd dus ideaal. Leer je hond een pootje geven, of een variatie hierop een high five. Leer je hond ronddraaien, dood liggen, mooi zitten (op de achterpoten), wat dan ook. Het is de ideale moment om rustig voldoende tijd te nemen dit aan te leren. Je bent niet gehaast omdat je tussendoor even snel iets wil aanleren. Je zit toch de hele dag thuis. Dus maak er gebruik van!


Ik hoop jullie bij deze toch al wat op geholpen te hebben! En wens jullie dan ook heel veel succes en veel plezier!

10 keer bekeken