I VISUALIZE YOUR ST♡RY


Ik hou ervan om als fotografe unieke & spontane momenten vast te leggen. Jou een comfortabel gevoel te geven tijdens het fotograferen. Ik verwacht géén geforceerde poses of in scene gezette blikken. Alles draait om de échte emotie! Voor mij persoonlijk geeft dat net de juiste kracht aan wat een foto goed maakt.


Ik tracht dan ook net op zoek te gaan naar die spontaniteit én warmte in jullie blikken. Humor is mijn belangrijke begeleider tijdens het maken van mijn reportages. Uit ervaring weet ik dat mensen zich gemakkelijker openstellen wanneer er veel gelachen wordt. En er kan pas echt spontaan gelachen worden als er enige klik is tussen jullie en mij als fotografe. De sfeer voelt veel minder ongemakkelijk aan én humor werkt echt! Want zeg nu zelf, je wil jezelf niet geforceerd zien kijken op foto. En al zeker niet wanneer het gaat om een belangrijke dag. Want alle shoots zijn voor een reden en die wil je alleen maar met een glimlach bekijken.


Het is belangrijk dat je alleen de poses aanneemt die voor jou als persoon comfortabel aanvoelen. Ik kan als fotografe je wel bijsturen en tips geven, maar mijn fotografie draait niet alleen om het beeld, maar ook om de personen voor mijn camera. Ik als fotografe doet er weinig toe - ok misschien wat overdreven, mits ik jullie foto's moet maken, maar je snapt mijn punt wel! De aandacht wordt niet bij mijzelf gelegd, maar bij jullie. Ik wil vooral een warm gevoel creëeren in mijn foto's, een bepaald mysterie weerspiegelen in de ziel van de foto. Je moet - wanneer je de foto's bekijkt - de emotie als het ware kunnen herroepen. Dan pas voel ik mij als fotograaf geslaagd. Wanneer ik terug kijk naar mijn gemaakte beelden, krijg ik altijd wel een spontane glimlach op mijn snoet. Puurheid, eerlijkheid zijn waarde die belangrijk zijn binnen mijn mindset als fotografe. Maar wat bedoel ik daar nu precies mee? Puurheid - Het beeld zo natuurlijk/puur mogelijk houden - wat inhoud dat ik niets ga fotoshoppen. Jullie zijn nu eenmaal zoals jullie zijn! Eerlijkheid - Trouw blijven aan jullie als persoon. Trouw blijven aan het gevoel dat ik krijg van jullie. In dat opzicht blijf ik trouw aan mijn en jullie eerlijkheid. 


Ik zal jullie ook nooit als 'klanten' bekijken tijdens een fotoreportage. Ik ben eerder de over enthousiaste fotografe - die precies een vriendin is - met toevallig een camera in de hand en dat op de juiste moment ter plaatsen. Maar zo is het wel. Geen strakke, klassieke goeiedag en beginnen maar. Ik ben die meid die Hallo zwaait, een praatje slaat en dan pas aan het werk gaat. Dus sta er niet van versteld dat ik doe alsof ik jullie al jaren ken. Nou ook dat ik misschien losjes overdreven en hangt dit van persoon tot persoon af, maar dat ik geen alledaagse ben zullen jullie alvast wel door hebben ;-). En dat is volledig OK!


Ik ben dan ook een persoon en niet alleen maar de camera. Hallo! Ik ben Christina! En bedank jullie vriendelijk om deze kleine blog te lezen over wie ik ben en waarvoor ik sta. En sta je nu te popelen om meer te weten te komen om mij te boeken als fotografe? Twijfel niet om mij een berichtje te sturen!


Véél liefst Tina X 

43 keer bekeken