Happy Birthday Luka

Bijgewerkt: jul 20

Als ik zeg verjaardagsfeestje, waar denk jij dan als eerste aan? Ik alvast aan een taart! Toch? Wel omdat ik mijn vriend Luka toch iets wilde geven van op een afstand, koos ik voor mijn eigen hondentaarten recept. Je kan dit recept natuurlijk ook gebruiken voor het maken van cupcakes mocht je geen taartvorm hebben. Leuk toch?! Gewoon lekker kiezen. Worden het cupcakes of een taart, het maakt niet uit.


Luka werd 9 februari maar liefst 1 jaar oud! En dat moest gevierd worden. Want niet alleen de baasjes vieren hun verjaardag, ook de hondjes mogen in de bloemetjes gezet worden! En zoals wij onze verjaardag vieren, zo vieren wij de verjaardag van onze hond ook. Met veel lekkers, ballonnen en een leuk feestje! 


Is jou hond binnenkort ook jarig? En heb je nog geen idee wat je wil doen? Wel, lees dan snel verder en ontdek mijn heerlijke recept voor het maken van een taart!


Ingrediënten

1 ei / 75 gr pindakaas of amandelpasta / 60 ml plantaardige olie / 113 gr honing / 100 gr geraspte wortels / 130 gr volkoren meel / 1 tl bakpoeder / 30 gr havermout of amandelmeel

(Optioneel: pindakaas of amandelpasta, vers fruit & koekjes om je te versieren)


Wil je amandelpasta zelf maken dat kan. Neem gewoon amandelnoten, en vermaal tot je een pasta hebt. Klaar! Simpel en eenvoudig. Ik kies altijd voor deze optie, iets gezonder dan pindakaas. Wil je toch pindakaas geven let er dan op dat Xylitol niet aanwezig is en kies dan voor een biopindakaas.


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C en zet je taart of cupcake vorm klaar op de bakplaat.


Doe het ei, de pindakaas of amandelpasta, de olie, de honing en de geraspte wortels in een grote kom en meng alles door elkaar. Meng het meel, het bakpoeder en de havermout of amandelmeel in een aparte grote kom en voeg dit daarna toe in de andere kom. Meng alle ingrediënten samen tot je een deeg vormt.Verdeel het deeg in de gekozen vormen en bak gedurende 15 a 25 min in de oven.De taarten of cakes zijn klaar als ze goudbruin kleuren. Je kan dit natuurlijk makkelijk testen door met een prikker je deeg door te prikken (wanneer er geen deeg meer kleeft aan het stokje zijn ze klaar).


Laat de cakes of de taarten goed afkoelen en versier nadien eventueel met de pindakaas of amandelpasta en leg er een hondenkoekje op.


Wil je het nog iets extra geven ? Werk dan bovenaan af met vers fruit en een kaarsje.SMULLEN MAAR !!!
4 keer bekeken